|

Jyrkin kuulumiset Levin leiriltä

Nopsa on käynyt hiihtämässä ensilumen leirillä jo noin kolmekymmentä vuotta. Levi on paikkana ollut puolet tästä ajasta. Nyt mukaan lähti 21 urheilijaa/huoltajaa. Nuorimmat olivat kymmenen ikäisiä. Latuja oli tällä kertaa yli seitsemänkymmentä kilometriä ja ne olivat erittäin hyvin hoidettuja. Kaikki sujui käsikirjoituksen mukaan ja nuoret tekivät hyviä ja järkeviä harjoituksia.

Vanhempi väki allekirjoittanut mukaan lukien sortui kuitenkin leireilynperisyntiin. Sitä kutsutaan kilometriahneudeksi. Heti ensimmäisenä päivänä piti saada kilometrejä alle paljon. Ja enemmän kuin kaveri, se on sanomattakin selvää. Itse lähdin Lotta Lepistön ja Emilia Myllykosken matkaan. Lenkki otti lujille ja kostautui myöhemmin.  Onneksi en mennyt Kirsin Helèinin (ent. Perälä ) peesiin, kun hän lykki vetoja niin, etteivät edes sauvat kestäneet. Olisin varmaan jäänyt ladulle. Mutta leirin loppuosalla nähtiin aamupalalla huonosti käveleviä muitakin varttuneita. En siis ollut ainoa, joka ei opi virheistään vaan vuosi vuodelta toistaa ne.

Kuitenkin leirin pääasia eli nuoret tekivät hyvän ja järkevän vauhdin- ja matkanjaon. Tekniikkaa harjoiteltiin ja kuvattiin. Viimeisenä päivänä oli vuorossa pitkä lenkki. 10-15 vuotiaat Lisa, Leo, Emilia, Juho, Pinja, Aino hiihtivät peräti 31 kilometriä. Haluja olisi ollut vielä pidempäänkin, mutta vetäjä Mika Kallio lopetti lenkin. Liekö itse väsynyt pitkään sauvomiseen. Lisa jatkoi kuitenkin vielä kuusi kilometriä ja illalla osa kävi verryttelylenkillä ja osa lähti laskettelemaan. Vanhemmat juniorit , Sanni, Markus, Frans sekä Fanni hiihtivät yli 40 km.

Lopuksi vielä kiitokset Asko Mäkirannalle joka organisoi leirin ja jaksoi kuskata hiihtäjiä monta kertaa päivässä ladulle. Välillä jopa 15 minuutin välein riippuen , mitä kullakin ohjelmassa oli.

Jyrki ” nytsattuujokapaikkaan ” Lepistö

Samankaltaiset artikkelit