Nopsa loisti C-sarjan Seuracup-finaalissa

OP Ryhmän nykyään sponsoroima valtakunnallinen yleisurheilun Seuracup oli ohjelmassa tänä kesänä jo 23. kerran. Finaalit järjestettiin 5.9.2020, mutta tällä kertaa erillään Ruotsi-ottelusta. Seuracupissa 11–17-vuotiaat nuoret kilpailevat ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa.

Seurojen paremmuusjärjestys muodostuu yksilösuoritusten mukaan lasketuista pisteistä. Lähes 50 piirikilpailua sisältävä kilpailusarja huipentui valtakunnallisiin finaaleihin, jotka kilpailtiin kuntien asukasluvun mukaisesti kolmessa eri sarjassa sekä alkukilpailujen kahdeksan parhaan seuran muodostamassa erillisessä Superfinaalissa. Nopsa kilpaili nyt toista kertaa suurten kaupunkiseurojen (yli 35.000 asukasta) C-finaalissa, joka tänä vuonna järjestettiin Hämeenlinnassa. Ennen sarjamuutosta, ruotsalaisen energia-alan yhtiön vielä sponsoroidessa tapahtumaa Nopsa ylsi peräti 12 vuotena peräkkäin mitaleille 5000-10000 asukkaan paikkakunnilla sijaitsevien seurojen Mega-sarjassa.

Nopsalla oli ennen finaalia suuria hankaluuksia saada joukkuetta koottua lukuisten päällekkäisyyksien, loukkaantumisten ja viime hetken sairastumisten takia. Pois jääneiden joukossa oli myös omien lajiensa ennakkosuosikkeja, jotka olisivat onnistuessaan tuoneet Nopsalle täydet sijapisteet. Vain yhteen lajiin 31:stä ei Nopsalta lopulta löytynyt lainkaan osallistujaa, vaikka kaikki kivet kyllä käännettiin. Tästäkin huolimatta Nopsa kykeni parantamana viimevuotista 9. sijaansa kahdella pykälällä sijoittuen 252 pisteellään suurten kaupunkiseurojen joukossa hienosti 7. sijalle.

Erityisen lupaavaa tuleviakin vuosia ajatellen oli Nopsan keikkuminen niin finaalin kokonaispisteiden kuin sen päättäneen sukkulaviestinkin kärjessä alkuvaiheessa. Ilahduttavaa oli myös Nopsan vanhempien urheilijoiden panos ja se yhteishenki, millä he ottivat joukkueen pienimmätkin mukaan. Nuorimmat osallistujamme Miia Kallio, Siiri Välimäki ja Eemeli Poussu ovat vasta 9-vuotiaita, mutta osoittivat jo nyt mahtavaa taisteluhenkeä isompiensa joukossa, Miia jopa 15-vuotiaiden sarjassa.

Tulokset ja joukkueiden kokonaispisteet (linkki sivun yläösassa) voi käydä katsastamassa osoitteesta: https://live.tuloslista.com/8614

Samankaltaiset artikkelit