Liikunnan iloa laadukkaasti kaikille
 
Onnea Nopsa 80 vuotta

Onnea Nopsa 80 vuotta

Vuosi 2021 on rakkaalle urheiluseurallemme tärkeä, sillä Noormarkun Nopsa täyttää pyöreät 80 vuotta! Haluamme tehdä tästä vuodesta aivan erityisen muistelmien, tapahtumien, kilpailujen, vuosijuhlan ja yhdessä liikkumisen merkeissä.

Äskettäin järjestetyn juhlavuoden logokisan voittaja on valittu. Logon laati Leena Nolvi ja logoa voi ihailla sekä tämän että muidenkin julkaisujen ja tapahtumien yhteydessä koko juhlavuoden ajan.

Juhlavuoden kunniaksi teetämme Nopsan logolla / juhlavuosilogolla varustettuja lippiksiä, pipoja ja huiveja eri väreissä. Näistä tulemme tiedottamaan myöhemmin.

Juhlavuoteen kuuluu tietysti 80-vuotisjuhlajulkaisu, jota pääsemme ihastelemaan myöhemmin tämän vuoden puolella. Vuotta täydentää myös juhlavuoden tapahtumat, 80-vuotisjuhlakisat niin yleisurheilussa (17.7.2021) kuin hiihdossa (vuoden 2022 alkupuolella) sekä seuran vuosijuhla marraskuun 2021 loppupuolella. Tulemme vuoden aikana muistelemaan seuran historiaa sekä urheilijoita.

Nopsan 80-vuotisen matkan kunniaksi haluamme vielä muistella lyhyesti seuramme alkutaipaleita.

Nopsan historiikki 1941-1990:
“Suomen ja Neuvostoliiton välisten sotien välirauhan aikana, huhtikuun 20.päivänä 1941, kokoontui joukko urheiluhenkisiä ihmisiä Noormarkun seurantalolle, nykyiselle Noormarkun seuran talolle, jossa urheiluseuran perustava kokous pidettiin. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Olavi Osanen ja pöytäkirjaa piti A. Järnefelt. Puheenjohtaja Olavi Osanen lausui kokouksen osanottajat tervetulleeksi ja selosti seudun urheilupiireissä herännyttä ajatusta perustaa paikkakunnalle urheiluseura. Myös seudun nuoriso kaipasi aktiivisempaa otetta urheiluun ja seuratoimintaan, joten seuran perustamisen tarkoituksena oli saada nuoria myös urheiluharrastuksen pariin.”

Seuran virallinen perustamiskokous oli kuitenkin toukokuun 4. päivä 1941, jolloin sovittiin muun muassa seuran säännöistä ja nimestä. Tästä siis tänään tasan 80 vuotta!

Nopsan historiikki 1941-1990:
“Seuran toiminta alkoi ripeästi ja seuraan liittyi heti noin 40 jäsentä, mutta jo kaksi kuukautta seuran perustamisen jälkeen kutsuttiin Suomen miehet jälleen aseisiin ja alkoi jatkosota. Sodan aikana urheiluriennot olivat vähäisiä koko maassa, mutta erittäin raskaana sen koki tietysti vielä kapaloissaan potkiva nuori urheiluseura Noormarkun Nopsa.”

Nopsa on vuosien varrella liikuttanut lukemattoman määrän lapsia, nuoria ja aikuisia, mahdollistanut onnistumisen elämyksiä ja luonut yhteisöllisyyttä. Jatketaan samalla linjalla ja juhlitaan yhdessä rakasta urheiluseuraamme. Paljon onnea Nopsa!