Karhuhallissa kisattiin sisuikäisten piirinmestaruuksista

Porin Yleisurheilun ja Nopsan yhteisvoimin eilen järjestämissä Satakunnan avoimissa piirihalleissa oli jalkeilla iskukykyinen nopsalaisjoukko myös osallistujien puolella.

Vahvinta nopsalaismenestystä nähtiin nuorimpien tyttöjen ikäluokissa. T9-sarjassa kaksoissisarukset Isla ja Isella Hakala pitivät 1000 metrillä niin kovaa vauhtia, ettei sähköinen ajanottokaan pysynyt perässä, mutta tuloksena oli joka tapauksessa kaksoisvoitto hieman yli 4 minuutin ajoilla. Isla nappasi mestaruuden myös pituushypystä tuloksellaan 3,59. Hänen viereensä pronssipallille kipusi 3,41 pituisella leiskautuksellaan Ilona Poussu, joka 40 metrin pikamatkalla pinkoi hopealle ajallaan 7,15.

Sama nopsalaistahti jatkuin myös T11-sarjassa, jossa tuplamestariksi leivottiin Julia Sjöholm 60 metrin nopeimmalla ajalla 9,21 ja pituushypyn pisimmällä ponnistuksella 4,15. Pikamatkalla häntä säesti Viivi Ritola pronssiin oikeuttaneella ajallaan 9,55. Pronssikannassa Viivi pysyi myös 1000 metrin ajallaan 3.44,18.

T13-sarjassa piirinmestaruuteen ylsi Jenny Viitanen aitomalla 60 metriä aikaan 10,29. 60 metrin sileällä matkalla Jenny jäi niukasti palkintopallin ulkopuolelle, jonka kolmoskorokkeelle nousi joukkuekaveri Mirella Tuominen ajallaan 8,81. Pronssia pukkasi myös Minttu Huhtala tasan 9 metrin kuulakaarellaan.

Vanhimman T15-ikäluokan tytöissä pituushyppy osoittautui nopsalaisten leipälajiksi. Tiukassa senttipelissä Iina Poussu ponkaisi hopealle tuloksellaan 4,85 ja Daniela Snäll pronssille vain sentin lyhyemmällä leiskauksellaan 4,84.

Poikien puolella nopsalaisten osallistujajoukko ja sitä kautta menestyskin painottui vanhempaan päähän. P15-sarjan 60 metrin aitajuoksussa piirinmestariksi puristi Juho Viitanen ajalla 11,06. Hopeisen mitalin saivat kisoista mukaansa Leo Pakkasela korkeushyppytuloksellaan 170, Mikael Saastamoinen 300 metrin ajallaan 42,15 ja Jeri Niinivirta kiekkokaarellaan 35,58. Pronssille puolestaan pinnisti Joakim Kujala 800 metrin ajallaan 2.37,46, jättäen seurakaverinsa Niklas Riitaojan niukasti mitalien ulkopuolelle.

Nuoremmassa päässä Romeo Runsten ponnisti pronssille P9-sarjan pituushypyssä tuloksellaan 3,52. Samanvärisen mitalin nappasi myös Jonni Pirttinen P13-sarjassa 7,66 mittaisella kuulakaarellaan. Lukuisia muitakin hyviä sijoituksia ja ennätyksiä tehtailtiin päivän mittaan, joten ahkera harjoittelu tuottaa selvästi tulosta. Ei muuta kuin jatketaan samaa rataa eteeenpäin.

Avoimet Satakunnan piirihallit 18.2.2023 TULOKSET

Samankaltaiset artikkelit