Yleisurheilukausi pakettiin 9-13v. pm-moniotteluissa Porin stadionilla

Kauden viimeinenkin pm-tason yu-kisa saatiin tänään pois päiväjärjestyksestä, kun 9-13-vuotiaat kisasivat vielä kesän toisissa pm-moniotteluissaan Porin stadionilla. Näiden otteluiden piti olla ohjelmassa jo kesäkuussa Rauman urheilukentällä, mutta kenttäremontti sotki suunnitelmat ja kisoille piti lopulta löytää uusi aika ja paikka kilpailukalenterista.

Nopsalaiset olivat mukana pienellä viiden urheilijan iskuryhmällä, jonka saaliina oli kaksi pronssista mitalia sekä tukku muita hyviä sijoituksia. P9-sarjassa vasta 8-vuotias Romeo Runsten lähti rohkeasti tavoittelemaan P9-sarjan 4-ottelun Nopsan ennätyslukemia (778 Petteri Vihtalahti v. 2013). Avauslajina ollut Romeon leipälaji keihäänheitto jäi useamman metrin hänen ennätyslukemistaan, mutta muiden lajien vahvoilla suorituksillaan hän ylsi vain kolmen pisteen päähän tavoitteestaan lopputuloksella 775 pistettä, josta hänet palkittiin pm-pronssilla. Seurakaveri ja ikätoveri Leo Joensuu säesti hienosti viidennellä sijallaan pistein 606. Samassa kisassa syntyi myös P9-sarjan ikäkausiennätys, kun Seinäjoen Seudun Urheilijoiden 2. sukupolven keihäänheittäjä ja moniottelija Jimi Pitkämäki tehtaili pm-kilpailun ulkopuolella huippupisteet 1318.

Tyttöjen puolella pronssipallille ponnisti Siiri Välimäki T12-sarjan 5-ottelussa pistein 1271. Niukasti mitalien ulkopuolelle neljännelle sijalle ylsivät Eevi Pirttinen T9-sarjan 3-ottelussa tuloksellaan 449 ja Julia Sjöholm T11-sarjan 4-ottelussa pistein 917.

Pm-otteluiden tulokset: https://drive.google.com/file/d/1skWiXlaLTlH2wQvY5y7AqpGsr4A3y9cQ/view?usp=drive_link

Nopsan Romeo Runsten (#111) ja Leo Joensuu (#109) starttaavat P9-sarjan 4-ottelun päätöslajiin 800 metrille joukon keskivaiheilta. Vasemmalta kohti kärkeä kiihdyttää Jimi Pitkämäki (#148).

Samankaltaiset artikkelit