Nopsalle hopeanhohtoinen päätös Klaukkalan YAG:ssä

Perjantaista sunnuntaihin jatkuneet 9-15-vuotiaiden juniorien valtakunnalliset YAG-kisat Nurmijärven Klaukkalan kentällä saivat nopsalaisittain hienon päätöksen, kun juniorimme venyivät lukuisten ennätysten ja hyvien sijoitusten kruunuksi kahteen otteeseen myös palkintopallille. Kumpikin mitali tuli kovan taistelun jälkeen, jossa neljäs sija kirkastui hopeaksi vasta aivan viime hetkillä. Ensin Nopsan T9-sarjan 4×400 metrin viestijoukkue Ilona Poussu, Eevi Pirttinen, Isella Hakala ja Isla Hakala teki hienon ja nousujohteisen esityksen kaikkiaan 13 joukkueen sähäkässä yhteislähdössä. Nopsa taivalsi kaksi ensimmäistä osuutta joukon puolivälin paikkeilla mitalisijojen kulkiessa jo melkoisesti edellä, mutta kolmannella osuudella Isella nosti Nopsan viidenneksi ja iskuetäisyydelle himmeämmistä mitalisijoista. Kaksoissisko Isla ampaisi ankkuriosuudelle kuin tykin suusta ja nosti Nopsan nopeasti neljänneksi, mutta mitalit tuntuivat pysyvän tavoittamattomissa. Takakaarteessa ja loppusuoralla Isla kuitenkin onnistui löytämään vielä uuden vaihteen, eikä ainoastaan kirinyt Nopsaa Lapuan Virkiän ohi pronssille, vaan rutisti kovalla tahdonvoimalla vielä ohi Viipurin Urheilijoidenkin hopeatilalle, joka tuntui kannustusjoukoistakin kuin mestaruudelta! Samoihin aikoihin viestin kanssa käynnistyi sunnuntai-iltana vielä T14-sarjan 3-loikkakilpailu, jonka kuluessa Nopsan Iina Poussu joutui luopumaan avaushyppynsä 10,85 tuomasta kakkospaikasta ja lähti kilpailun viimeiselle kierrokselle neljäntenä. Vaikka avaushyppy olikin osunut jo aivan nappiin, niin jostain Iina onnistui kaivamaan vielä lisäpotkua viimeiseen suoritukseensa, joka kantoi sallitussa +1,8 m/s myötätuulessa tämän sarjan kauden kotimaiseen kärkitulokseen ja Iinan henkilökohtaiseen ennätykseen 11,18. Näillä loikilla hän hilasi itsensä takaisin palkintopallille, sen toiselle korokkeelle. Kilpailun ylivoimaisen voiton vei Lappeenrannan Urheilumiesten Amanda Aakko myötätuulituloksellaan 11,51, ja pronssiin joutui tyytymään HKV:n Iida Perttula ennätyksellään 11,01.

Nopsalaisten kaikki tulokset Klaukkalasta: https://drive.google.com/file/d/1vRrj8EBZqP5dKxSeLcC2ivm7wjsVtWtV/view?usp=drive_link

Samankaltaiset artikkelit