Oskari hopealle ja Oliver pronssille Tampereen SM-kisoissa

Viime viikonloppuna 25.-27. elokuuta Tampereen Ratinan stadionilla ratkottiin yleisurheilun Suomen mestaruudet 19- ja 22-vuotiaiden sarjoissa. Nopsalta oli mukana iskukykyinen joukkue, jonka mukanaan tuoma mitali- ja pistesaalis veti vertoja Suomen MM-kisajoukkueellekin: hopeaa, pronssia ja kuudes sija, joilla irtosi jaettu 43. sija näiden SM-kisojen pistetaulukossa.

Oskari Lahtinen päätti vuonna 2015 alkaneen SM-kisaputkensa nuorten sarjoissa SM-hopeaan M22-sarjan moukarissa rutiinituloksella 62,43. Tämä hopea olikin Forssan Palloseurassa tulevalla kaudella jääkiekkoilevalle Oskarille ainutlaatuinen, sillä entuudestaan hänen palkintokaapistaan löytyy kahdeksan junioreiden SM-kultaa moukarista yhdet talvimestaruuskisatkin huomioiden. Toivottavasti SM-kisaputki jatkuu vielä Kalevan Kisoissa, joissa Oskari oli tänä vuonna hienosti jo pistesijalla kahdeksantena.

Oliver Oksanen sai puolestaan nousta elämänsä ensimmäisen kerran kesän SM-kisojen palkintopallille M22-sarjan 110 metrin aitajuoksun ajallaan 15,06, jolla irtosi SM-pronssia vain sadasosan erolla hopeatilaan. Alkumatkan Oliver pyyhälsi kisan kärjessä, mutta mestaruushaaveet haihtuivat aitojen kolinaan loppumatkasta. Oliver on saanut maistaa SM-pronssia kerran aiemmin hallikisojen puolella sijoituttuaan toissa vuonna kolmanneksi M19-sarjan 300 metrin aitajuoksussa.

Sanni-Maria Mäkelä viskaisi N19-sarjan kiekossa kelpo tuloksen 40,97, joka oikeutti tällä kertaa kuudenteen sijaan. Aiemmilta vuosilta Sannille on kertynyt kaksi junioreiden SM-mitalia ulkokaudelta ja yksi hallista. Mitalisijoista Sanni lähti varmasti taistelemaan tälläkin kertaa, sillä aiemmin tällä kaudella heittämällään Nopsan ennätyksellä 42,39 olisi tänäkin vuonna irronnut hopeaa. Pienestä se jäi siis kiinni, mutta ensi kaudella hänellä on uusi yritys tässä samassa sarjassa. Samassa N19-sarjassa Jessi Lope pyörähteli moukarissa sijalle 13 tuloksellaan 34,94.

M19-sarjassa Joona Nurmi selvitti mainiolla alkuerien ajallaan 11,31 tiensä 100 metrin välieriin. Niissä hän pinkoi hurjan ajan 11,19, joka ei kuitenkaan riittänyt ihan finaaliin saakka. Myötätuultakin oli takana niukasti yli tilastokelpoisuuden rajan (+2,3). Joona juoksi vielä 200 metrin alkuerissä ennätyksensä 23,01 sijoittuen omassa alkuerässään neljänneksi. Se oli alkuerien kahdeksanneksi paras aika, mutta Joona putosi aikavertailussa ensimmäisenä finaalista. Ensi vuonna hänkin tavoittelee finaalipaikkoja tässä samassa sarjassa.

Huono kenraali takaa onnistuneen ensi-illan: Oliver Oksasen (keskellä) matka Porin pm-kisoissa päättyi ensimmäiselle aidalle, mutta jatkui Tampereen SM-kisoissa pronssimitalille asti loppumatkan aitojen kolistelusta huolimatta.

Kuva; Anssi Mäkinen, www.anselmus.net

Samankaltaiset artikkelit