Nopsan urheiluvuosi 2019-2020 päättyi taivasalla

Poikkeuksellisen koronavuoden poikkeuksellinen kauden päätös- ja palkitsemistilaisuus järjestettiin Nopsan hiihdolle ja yleisurheilulle yhteisesti ulkotiloissa Noormarkun urheilukentän katetussa katsomossa ja sen tuntumassa viime sunnuntaina.

Tilaisuus oli raikkaasta ulkoilmasta huolimatta lämminhenkinen ja seurahenkeä mukavasti vahvistava Nopsan 80v-juhlavuoden aattona.

Hiihdon puolella viime kauden menestyneimpänä urheilijana Nopsassa palkittiin Seppo Myllykosken valmentama Emilia Helmi, joka sijoittui maastohiihdon KLL:n mestaruuskisoissa Kalajoella viidenneksi ja kahdeksanneksi. Emilia oli palkittavien joukossa myös yleisurheilun puolella. Johtuen viime talven surkeasta lumitilanteesta täällä länsirannikolla sekä maaliskuussa rantautuneesta koronasta hiihdon kilpailukausi jäi hyvin lyhyeksi, mutta kaikkiaan 15 Nopsan hiihtäjää voitiin kuitenkin palkita kilpailumenestyksestään.

Yleisurheilun puolella palkinnon saajia oli kaikkiaan satakunta. Palkinnot jakoi Nopsan yleisurheilujaoston puheenjohtaja ja valmennuspäällikkö Jori Lope. Vuoden urheilijaksi ja heittäjäksi Nopsassa kruunattiin nyt toista kertaa peräkkäin Juha Lahtisen valmentama Kati Ojaloo, jonka suurimpina saavutuksina naisten moukarinheitossa tänä kesänä olivat Kalevan Kisojen hopeamitali sekä loppukesästä heitetty Nopsan, Satakunnan piirin ja Viron ennätys 71,50. Yhtä laadukkaasta valmennuksesta moukarinheitossa nauttiva ja jääkiekon puolellakin kunnostautunut Oskari Lahtinen palkittiin vuoden nuorena yleisurheilijana mm. nuorten SM-kultansa ansiosta.

Missä päin Suomea tahansa Nopsan yleisurheilusta puhuttaessa sukunimi Välimäki nousee yleensä esille, eikä tämäkään tilaisuus tehnyt poikkeusta: Seppo Välimäen valmentama nuori pikajuoksulupaus Aada-Olivia Oksanen palkittiin vuoden sisu-urheilijana ja Olavi Tankki Salosen aikanaan Nopsan kiertopalkinnoksi lahjoittamalla Taistelijan maljalla T14-sarjan SM-kullastaan 100 metrillä ja SM-pronssistaan 300 metrillä. Timo Välimäen valmentama Eemeli Välimäki palkittiin puolestaan vuoden pikajuoksijana sekä Tankki Salosen stipendin saajana finaalipaikastaan Kalevan Kisojen 400 metrillä.

Tilaisuudessa muistettiin uurastuksestaan myös mittavaa joukkoa muita valmentajia ja ohjaajia niin yleisurheilun, hiihdon kuin liikuntaleikkikoulunkin puolella. Arvokasta ja pyyteetöntä vapaaehtoistyötä liikunnan ja urheilun hyväksi ovat tehneet monet muutkin nopsalaiset, mistä vielä lämmin kiitos jokaiselle.

Samankaltaiset artikkelit