Nopsa viidenneksi Pohjola Seuracupin finaalissa Vaasassa

Lauantaina 2. syyskuuta järjestettiin valtakunnallisen Pohjola Seuracupin finaalit neljällä paikkakunnalla. Alkukilpailujen kahdeksan parasta seurajoukkuetta selvittelivät paremmuuttaan Superfinaalissa Joensuussa, kun taas Nopsa oli Porin Yleisurheilun kanssa mukana seuraavaksi kovatasoisemmassa sarjassa eli suurten kaupunkiseurojen finaalissa Vaasassa. Nopsalla oli puolustettavanaan mestaruus kotikisasta kahden vuoden takaa ja hopeasija viime vuodelta Vantaalta, mutta odotukset joukkueen sijoituksesta olivat tällä kertaa huomattavasti maltillisemmat useastakin syystä johtuen. Voidaankin sanoa, että viidentoista suuren kaupunkiseuran joukossa viidenneksi yltäminen oli Nopsan joukkueelta tällä kertaa aivan maksimaalinen suoritus.

Nopsa hallitsi Vaasan Kaarlen kentän ilmatilaa erityisesti 17-sarjan pituushyppypaikalla, jossa sekä Nuppu Willman (5,45) että Samuel Jussila (6,17) nappasivat upeasti lajivoiton. Heitä säesti mainiosti Julia Sjöholm, joka nappasi ennätyksellään 4,27 kolmannen sijan huipputasaisessa T11-sarjan pituudessa tasatuloksella voittajan kanssa. Willmanin perheen vahvaa panosta joukkueessa täydensivät Nupun nuoremmat sisarukset Vilho ja Aida. Vilho hyppäsi P15-sarjaan seipään kakkoseksi ennätyksellään 3,31 ja Aida pinkoi samalle sijalle T11-sarjan 1000 metrillä ajallaan 3.39,27. Muitakin aivan upeita venymisiä ja taisteluja, omia ennätyksiä ja kauden parhaita tuloksia Nopsan urheilijoilta nähtiin. Jokainen joukkueen jäsen täytti hienosti paikkansa, mikä kantoi Nopsan ennakkoasetelmia parempaan lopputulokseen. Se oli koko joukkueen yhteinen saavutus ja hieno palkinto myös ohjaajille koko kauden jatkuneesta uurastuksestaan tämänkin ikimuistoisen elämyksen eteen.