Nopsa ylsi ykköseksi Seuracupin piirifinaalissa

Pohjola Seuracupin Satakunnan 2. osakilpailu / piirifinaali miteltiin maanantai-iltana 31. heinäkuuta Sastamalassa. Nopsalla on ollut tänä kesänä haasteena saada varsinkin alle 11-vuotiaita poikia innostumaan yleisurheilukilpailuista, joten tälläkin kertaa vahvistuksia haettiin 8-vuotiaiden ikäluokasta asti. Sitkeä metsästys palkittiin, sillä kaikkiin Seuracup-finaalin lajeihin löytyi osallistuja, huippuna T13-sarjan kävely kuuden nopsalaisen voimin. Myös tyttöjen puolella Nopsalla oli mukana 8-9-vuotiaita junioreita ammentamassa oppia tuleville vuosille. Heistä Isella Hakala juoksi T11-sarjan 60 metrin aitajuoksussa ennätyksensä 11,87, jolla hän sijoittuu kaikkien aikojen listalla sijalle 34 Suomessa. Kilometrin kävelyssä Isella puolestaan korjasi nimiinsä T9-sarjan kauden kotimaisen kärkituloksen 6.51,53.

Illan saldona olikin lopulta Nopsan ylivoimainen voitto pistein 13630, Porin Yleisurheilun varmistaessa kaksoisvoiton kaupunkiimme pistein 11879 ennen Kankaanpään Seudun Leiskua, Nakkilan Virettä ja järjestelyistä vastannutta Vammalan Seudun Voimaa. Nopsa nappasi piirin ykkössijan ennen Porin Yleisurheilua myös kahden osakilpailun yhteispisteillään 26118, joilla se keikkui siinä vaiheessa valtakunnallisesti neljännellä sijalla suurten kaupunkiseurojen sarjassa C niin kuin City edellään vain Tampereen Pyrintö, Hämeenlinnan Tarmo ja Joensuun Kataja.

Monessa piirissä on 2. osakilpailu vielä käymättä, joten valtakunnan kahdeksan parhaan seurajoukkueen väliseen Superfinaaliin ei Nopsan tie viene tänäkään vuonna. Se ei olisi oikein realististakaan, sillä sinne pitää löytää kaksi osallistujaa seurasta joka lajiin, eikä sielläkään ole osallistumisoikeutta kuin yhteen henkilökohtaiseen lajiin. Niinpä Nopsan tähtäimessä on tänäkin vuonna C-sarjan oma finaali, joka tällä kertaa järjestetään Vaasassa lauantaina 2. syyskuuta.  Edellisiltä vuosilta Nopsalla on upeat finaalimuistot, kun Porin kotikisa vuonna 2021 päättyi Nopsan mestaruusjuhliin, ja viime vuonnakin Nopsa taisteli tasapäin voitosta Vantaan Salamoiden kanssa jääden niukasti hopealle voiton heille ratkaisseessa kisan päätöslajissa sukkulaviestissä. Tänä vuonna Nopsa ei ole lähdössä mukaan ihan mitalisuosikkina loukkaantumisista ja muista poissaoloista johtuen, mutta kuitenkin taistelemaan hyvistä sijoista ja nauttimaan mahtavasta finaalitunnelmasta.

Nopsalaisten tulokset piirifinaalissa: https://drive.google.com/file/d/1RqKGf8j5_EB7vKmCSHjsZBQSjLtWCP_6/view?usp=drive_link

Lajipisteet piirifinaalissa (klikkaa seuran nimeä): https://live.tuloslista.com/seuracup/13642

C-sarjan pistetilanne: http://seuracup.tuloslista.com/list/C/

Kuva / Marja Kallio: Nopsa vei ylivoimaisen voiton Pohjola Seuracupin Satakunnan piirifinaalissa Sastamalassa heinäkuun viimeisenä iltana.

Samankaltaiset artikkelit