Karhuhallin kisoissa vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Karhuhallissa riitti vipinää, kun urheilijat 9-vuotiaiden sarjasta aina yleiseen sarjaan asti ponnistelivat toinen toistaan nopeammin, voimakkaammin ja korkeammalle. Tämä yhdistelmä meinasi koitua kohtalokkaaksi miesten 60 metrin 2. alkuerässä, jonka ajallaan 7,06 voittanut IF Sibbo Vargarnan Eljas Aalto loukkasi niskansa törmäyksessään juoksusuoran päässä oleviin vaimennuspatjoihin tai pikemminkin niiden takana olevaan vaneriseinään. Patjat ovatkin vaarallisen matalat aikuisille urheilijoille ja myös niiden tukirakenteet kaipaisivat korjaamista. Itse patjakin kaatuu toisinaan törmäyksen voimasta maahan, mutta se on pienempi paha kuin patjan riittämätön korkeus. Tähän asiaan toivotaan pikaista parannusta urheilijoiden terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi.

Tätä vaaralliselta vaikuttanutta episodia lukuun ottamatta kisat soljuivat eteenpäin nopsalaisittain mukavissa merkeissä, erityisesti alempien ikäluokkien tyttöjen kunnostautuessa kärkipään sijoituksilla. Poikien vähyys kilpakentillä on erityisenä huolen aiheena Nopsassa, mikä korostuu näin talviaikaan muiden harrastusten viedessä huomiota yleisurheilulta. Yritetään korjata tilannetta jo seuraaviin Karhuhallin kisoihin, eli 18.2. järjestettäviin Satakunnan piirihalleihin mennessä. Urheilukoululaisille pyritään järjestämään myös muutama lajiharjoitus pe-iltaisin Karhuhallissa ennen niitä, jotta pojatkin ehtivät saamaan taas tuntumaa oikeisiin lajitekniikoihin kunnon suorituspaikoilla. Noormarkun urheilutalolla mahdollisuudet siihen ovat kovin rajalliset.

Samankaltaiset artikkelit