Hiihdon kilpailukausi vetelee viimeisiään Satakunnassa

Viime viikonloppuna Jämijärvellä järjestettyjen Sata-Häme hiihtojen myötä alkaa Satakunnan hiihtokausi olla lopuillaan. Junioreilla siintävät edessään vielä Koululiikuntaliiton mestaruushiihdot Ristijärven Saukkovaaralla tulevana viikonloppuna.

Sata-Hämeen hiihdoissa olivat mukana Nopsan tämän talven aktiivisimmat kilpahiihtäjät Wilhelmiina Ruohomäki N12-sarjassa ja Olli Lindroos M18-sarjassa. Ruohomäki jatkoi vahvoja otteitaan vieden sunnuntaina selvän voiton vapaan tyylin 3 kilometrillä ajalla 9.01,5 yli puolen minuutin marginaalilla seuraavaan. Lauantaina hiihdetyssä perinteisen 3 kilometrin kisassa Lempäälän Kisan Anni Siivonen oli tällä kertaa ajallaan 9.51,4 niukasti parempi vain 3,3 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Ruohomäkeen, joka kuitenkin voitti näiden kahden matkan muodostaneen kokonaiskilpailun ylivoimaisesti yhteistuloksella 18.55,5 kaikkien muiden osallistujien kokonaisajan painuttua yli 20 minuutin.

Menestyksekäs oli myös Olli Lindroosin kisaviikonloppu, sillä hänelle irtosi voitto niin perinteisen tyylin 10 kilometriltä ajalla 33.22,0 kuin saman matkan vapaaltakin hiihtotavalta ajalla 29.38,9 sekä luonnollisesti myös kokonaiskilpailusta yhteisajalla 1:03.00,09 – kahden ja puolen minuutin erolla Kankaanpään Urheilijoiden Henri Saunaluomaan.

Kuvassa Nopsan Wilhelmiina Ruohomäen tyylinäyte Nopsan helmikuussa järjestämistä pm-hiihdoista Porin maauimalan maastossa. Peesiin on päässyt eri kierroksella hiihtävä Kankaanpään Urheilijoiden Eemil Hietaoja poikien sarjasta ja taustalla taivaltaa minuuttia ennen Ruohomäkeä matkaan lähtenyt Nakkilan Viren Milja Anttila.

Samankaltaiset artikkelit